There’s a devil inside of me

Jag är inte sjuk. Inte enligt mig. Inte i mitt huvud. Jag har alltid haft svårt för att acceptera mitt tillstånd. Så när jag pratar med en människa som lever i en jobbig vardag, en vardag som inte är ”normal” så tycker jag alltid väldigt synd om dem, inte för att jag vet hur det är utan för att en människa inte ska behöva ha det så. Jag relaterar det inte till mig själv eftersom jag ”inte är sjuk”.
Det här tankesättet har satt mig i många jobbiga sitsar genom åren. Situationer där jag så gärna vill hänga med i mina vänners tempo och helhjärtat tror på att jag klarar av det eftersom jag ”inte är sjuk” och sen när jag blir dålig inser jag att alla varningsord jag fått från mina föräldrar faktiskt är sanning. Problemet är att det tar mig bara de dagarna att bli frisk att glömma bort det igen. För när jag mår bra så kan inget stoppa mig. Jag ser det som att jag har en liten djävul och en liten ängel på vardera axel och när jag mår bra tar djävulen över och får mig att glömma bort alla dippar jag haft och när jag blir dålig sitter ängeln där och skakar på huvudet innan han med en suck säger: Jag försökte varna dig.
I de situationerna, när ängeln sitter där och skakar på huvudet, det är de tillfällena som får mig att inse hur ömtålig jag faktiskt är. Att min kropp inte är skapad för en ”normal” livssituation.

tumblr_lhyqwtqdm41qdy288o1_500

Jag är nitton år. Jag har levt med min sjukdom i drygt femton år nu och jag har fortfarande inte lärt mig. Och det handlar nog inte om att jag vill vara som alla andra lika mycket som att jag vill ha MÖJLIGHETEN att vara som alla andra. Jag vill ha valet. Jag vill inte vara fast i en ram som livet har förutbestämt. Men det är så livet funkar och någonstans måste jag ändå sätta mig ner, acceptera min tillvaro och göra det bästa jag kan kring det. Det här är något som jag många gånger tror att jag har gjort men den ständiga påhälsningen av min lilla djävul skvallrar om att det ännu inte hänt på riktigt. Och det kommer antagligen inte hända idag eller imorgon men jag vet att den dagen kommer, tills dess får jag bara göra mitt bästa att stänga ute djävulens dåliga idéer. Jag tror att vi alla har en god och en dålig sida. En ängel och en djävul eller som nörden i mig tänker en Xavier och en Magnito. Vem vinner? Den vi väljer att mata.

//BM

FacebookTwitterGoogle+Share