Dropp

Jag är van vid att få dropp vi det här laget, det betyder dock inte att jag tycker om det och jag hittar gärna orsaker till att hoppa över vissa nätter bara för att jag inte orkar eller känner mig mer fri utan. Speciellt nu när mina pumpar är trasiga och jag har fått gå tillbaka till gamla pumpar vars portabla batterier inte fungerar, något som betyder att jag måste ha pumpen kopplad till ett vägguttag för att den ska hålla igång. Men jag vet också att jag blir trött och slö om jag inte får mitt dropp.
Så jag jobbar natt söndag till måndag, med andra ord fick jag inget dropp och nätterna innan det hade jag varit rätt slarvig så när måndagen kom såg jag till att fixa i ordning allt. Jag kopplade, satte in pumparna i väggen och gick och lade mig. Någon gång mitt i natten började en av mina två pumpar att larma. Då jag såg att det var pumpen som ger mig fett valde jag bara att stänga av den då jag inte alls är lika beroende av fettet som jag är av den andra påsen. När jag sen vaknar på morgonen och ska lyfta upp väskan känns den ovanligt tung och när jag ska koppla bort ser jag att jag inte fått i mig mer eller mindre något alls. Då jag var för lat för att ta reda på varför i morse så brydde jag mig inte om att kolla mer ingående. MEN i kväll när jag skulle koppla såg jag att fettpåsen var helt uttömd. Jag har alltså, i all trötthet satt fel påse till fel pump och därför fått i mig fett för ungefär en vecka.
Det jag vill komma fram till är inte att det var synd att det blev fel utan mitt mål med den här texten är: vi är bara mänskliga.
Visst gör vi det här varje kväll och visst blir det en rutin men ibland blir det fel, och det är faktiskt inte hela världen. Vi måste kunna acceptera våra mänskliga svagheter, som i det här fallet är trötthet, och istället lära oss av det. Jag har lärt mig att alltid kolla extra noga vilken slang jag sätter till vilken pump. Så tryck inte ner dig själv när du gör fel. Skratta åt det och börja om. Gör om, gör rätt.

//BM

FacebookTwitterGoogle+Share
  • http://ettlivmedhirschsprung.blogspot.com Anna

    Det felet gjorde vi en gång för drygt två år sedan. Men då sov Lisa mycket oroligt och var ganska uttorkad på morgonen. Man lärde sig att det misstaget. Och nu kollar vi alltid två gånger att det sitter rätt påse i rätt pump. Kram