Älska dig själv

Det är vanligt för unga vuxna att tycka illa om sin egen kropp, att man inte är smal nog eller att vissa kroppsdelar är för stora eller för små. Detta är ett stort dilemma för en ungdom som inte har genomgått tiotal operationer i sitt liv som efterlämnat stora ärr som minnen. Ärr som lätt skapar frågor hos människor som inte känner en och ofta även hos människor som känner en. Ärr som kan skapa alla möjliga  reaktioner, personligen har jag fått allt ifrån fascination till rädsla. Det är inte lätt att lära sig att tycka om sin egen kropp men om inte ens vi kan tycka om den, vem kan då göra det?

1489270_10202750433702803_231489919_n
Det här är den kropp vi fått och den har kämpat genom hela våra liv för att orka med operation efter operation, behandling efter behandling. Vi borde älska vår kropp för att den överlevt allt skit den fått stå ut med genom åren. Att jag ser ut som jag gör är ett bevis på att jag överlevt och jag tänker fortsätta överleva. Mina ärr gör mig till den jag är, de gör mig vacker och unik och jag är stolt över vart enda ett.
Jag är stolt över min kropp. Jag älskar min kropp. Och det borde du också!

//BM

FacebookTwitterGoogle+Share