Att se livet genom barnens ögon

Vad händer egentligen med oss när vi växer upp? Vi blir större, mognare, klokare… eller blir vi klokare? På en viss nivå ja, vi fyller våra hjärnor med mer fakta ju äldre vi blir men någonstans på vägen tappar vi också väldigt mycket.

Vår hjärna är en speciell manick. Den är fantastisk på vissa sätt men den är också väldigt duktig på att prioritera. Det som vi inte behöver för tillfället försvinner ganska snabbt för att göra plats för det som vi använder oss av. Hur en dator fungerar eller hur man använder en mobil till exempel.

Vad hände med de småsaker som vi fann viktiga som barn? Fascinationen av en glittrig sten eller egenskapen att ha ett öppet sinne!? Någonstans på vägen mot vuxenlivet bestämmer vi oss för att andra saker är viktigare och vi ser inte längre hur vacker naturen är. När ett barn ser ett träd ser hon en hel massa möjligheter. Det kan vara en klätterställning, ett slott, ett gömställe eller ett monster. En vuxen man kan istället se ett träd som står ivägen för en möjlighet att bygga ett parkeringshus.

Öppna sinnet! Ta cykeln istället för bilen någon gång och upptäck skönheten vår natur har att erbjuda. Tillåt dig själv att vara fantasifull och barnslig. Se inte allt för den sak det är… kolla lite nogrannare!

FacebookTwitterGoogle+Share