Subileus attack

Efter att ha jobbat heltid i tre veckor sa min kropp ifrån. I lördags fick jag ont i magen, illamående och blev kallsvettig när jag åt. Spenderade det mesta av dagen i sängen och gick upp först på söndag eftermiddag. Mådde lite bättre, men kunde fortfarande inte äta något vidare. Vätska var inget problem! I måndags åkte jag in till stan för att träffa en kompis, och medan jag väntade på en annan kompis åt jag lunch. Blev dålig igen och beslöt mig för att ringa Sahlgrenska. Blev akuttid och fick åka in.

Efter 10 minuter blev jag inskriven och sedan var det bara att vänta. Nål sattes och näringsdropp startades. Ev biopsi, men först bukröntgen. Fick komma ner på röntgen runt kl 20, och sedan kom svaret runt midnatt. Jodå, något såg ut att ha fastnat. Blev passage röntgen. För er som vet vad det är, är jag den enda som avskyr konstrast??
Det var inte den där genomskinliga och sliskiga kontrasten jag är van vid, utan en som såg ut som jordgubbsyoghurt. Smakade hemskt, och jag spydde. Jag som aldrig spyr annars! Förra gången jag spydde var när jag fick tarmvred 2010. Men fick i mig kontrasten, och klockan 2 på natten var det dags för första röntgen. Ännu ett kort togs klockan 9 på tisdag morgonen och efter några timmar kom läkaren in på rummet och sa att bilderna var identiska med subileus attacken från 2010. Ingen fast föda, bara klar vätska. Ytterligare några timmar senare kommer sjuksköterskan in och meddelar att proverna visar spår av kalisi (?), vinterkräksjuka. Blir isolerad på rummet och får veta att jag får åka hem när jag varit symtomfri i 48 h. Men hur ska de veta när ajg är symtom fri om jag inte får äta eftersom jag inte spyr? Läkarna fick tänka om, så en stund senare fick jag börja äta.

Under onsdagen mådde jag bättre, men då slutade nålen fungera, så fick en ny. Under eftermiddagen kommer läkaren tillbaka och säger att det var nog inte kalisi, så jag får åka hem när droppet har gått klart. Skönt!

Men idag är det likadant som innan. Så ska ringa tillbaka till läkaren imorgon, och blir förmodligen inlagd med dropp under helgen, eftersom jag inte kan äta utan att få ont i magen och må illa. Är även extremt trött.

Har läst de superhjältarnas inlägg, så verkar som att vi är några stycken som inte mår så bra just nu. Krya på er allihopa! <3

/MultiMystery

FacebookTwitterGoogle+Share