Trött på att kroppen sätter gränser!

Tänkte ta upp ett ämne som många av oss hjältar känner igen sig i, nämligen att vår diagnos, kropp, ork sätter gränsen för vad man kan göra.
Detta läsåret skulle vara mitt sista år på min utbildning men som många vet har min kropp inte velat som jag och har varit på sjukhus typ hela tiden. Jag har varit i skolan sammanlagt en månad detta läsår.
Det brukar fixa sig och jag hade tänkt gå om detta året men för ca en månad sen fick jag reda på att de skulle förändra min utbildning och i fredags fick jag beskedet att tvåan som görs om till ett fördjupningsår där man måste studera på heltid samt lämna in arbetsprover innan 5 maj. Med andra ord omöjlig för mig att klara av då jag precis orkar plugga halvtid. Sen ska de göra om ettan till ett grundår, då kan man läsa deltid men måste vara i skolan från morgonen till lunch, min sämsta tid på dygnet och gör det därför svårt att klara av det också.
Så då blir frågan VAD FAN SKA JAG GÖRA NU?!?
Att få lägenhet i Göteborg är ju assvårt, plugga till sjuksköterska eller fritidspedagog orkar inte min kropp eftersom det är heltid på högskola och universitet.
Jag är så sjukt trött på att min kropp och ork ska stå i vägen för vad jag vill göra! Jag hade gärna tagit vilket jobb som helst ett år bara för att tjäna in pengar men det orkar jag inte fysiskt.
Inte nog med att vi har nedsatt arbetsförmåga ofta får handskas med smärta och ska orka med att hämta ut mediciner ringa en jävla massa samtal till försäkringskassan och så vidare. Man ska även försöka leva ett så drägligt liv man kan och försöka kämpa på så gott det går.
Jag vill så mycket mer än vad jag är kapabel till! Det hade varit sjyst om man kunde ”laga eller uppgradera” sin kropp. ”Normala människor” har ingen aning om hur mycket vi kämpar för att passa in i samhället så gott det går.
Nu har jag gnällt tillräckligt, ibland bara måste man få skrika ut om saker och det har jag nu gjort.

//MultiArtist

FacebookTwitterGoogle+Share