Brokenmusician

269769_2242204055452_5954795_n

Det är jag som är Brokenmusician. Orsaken till mitt namn kommer ni att förstå under textens gång. Jag tänker dela med mig av mitt liv som kan klassas som allt annat än normalt. Mitt så kallade ”normala liv” tog slut redan när jag var tre, sen dess har jag levt i den otroliga sjukhusvärlden. Jag har haft mina upp och nedgångar men allting jag har fått ta mig igenom har lett fram till den jag är idag. Som alla superhjältar finns jag nu här för att hjälpa människor runt omkring mig. Det här är min historia.

När jag var fyra år började jag bli sjuk och efter många undersökningar och operationer kom läkarna tillslut fram till slutsatsen att jag hade en trasig tunntarm och ett lymfangiom i buken. Den ihåliga tunntarmen gör att min kropp inte kan ta upp fett, samt att kroppen inte klarar av att ta åt sig alla de viktiga ämnena som finns i kosten människor vanligtvis äter. På grund av detta är jag tvungen att få alla de viktiga ämnena, samt fettet jag inte kan äta, i dropp som substitut. Detta dropp får jag intravenöst under nätterna genom en inopererad dosa som är kopplat till ett större blodkärl i kroppen. Dosan kallas port-a-cath och vid det här laget har jag haft ungefär nio olika port-a-cather på grund av blodförgiftningar. När min kropp drabbas av en blodförgiftning är det väldigt stor risk att bakterierna har satt sig i själva dosan eftersom det är den som är kopplingen till blodet. Om det är så att bakterierna ligger i dosan så är chansen väldigt liten att bakterierna ska kunna dödas utan att dosan måste tas bort helt och hållet. PÅ grund av alla dessa byten av port-a-cath har jag ett stort antal ärr över kroppen som varje dag påminner mig om hur mycket jag har överlevt.

Idag lever jag med dropp 5 till 6 dagar i veckan (nattetid) samt ett stort antal tabletter morgon och kväll. Mina besök till sjukhuset har varierat genom åren men just nu klarar jag mig på besök var tredje månad ungefär vilket är väldigt stort för mig. Jag har en helt otrolig familj och djur som förgyller min dag. Jag är nybliven student från en musikutbildning och jobbar nu så mycket jag bara kan och orkar. När jag inte orkar så ligger musiken alltid nära och får mig att orka mer.

Att kalla sig själv för superhjälte kan låta väldigt kaxigt och uppkäftigt. Jag har aldrig sett mig själv som någon speciell och det gör jag fortfarande inte, jag anser inte att mitt liv är svårare än någon annans. Mitt mål är bara att få dela med mig av vad jag går igenom dagligen och kanske kan det få någon annan att känna sig mindre ensam där ute, det är allt jag vill.

Så följ med i min vardag som musiker, dotter, syster och mag- och tarmsjuk och superhjälte!

Här kan du se bloggposter som jag har skrivit:

FacebookTwitterGoogle+Share
  • http://livingsuperheroes.wordpress.com livingsuperheroes

    superbra beskrivning! Kram Multiartist